16 Kasım 2014 Pazar

adem (as) kıssası

#durman

allah cc alemi yoktan var etti ve Adem'i topraktan yarattı. sonra Adem'in cesedine ruh verdi ve <<O'na secde ediniz>> diye meleklere emir buyurdu.
       bütün melekler hazret-i Adem'e secde ettiler. fakat iblis, kibir ve kıskançlığından dolayı ona secde etmedi. bunun için Hakk'ın huzurundan kovuldu lanetlendi ve kendisine <<kovulmuş şeytan>> denildi. bu sebepten oda adem (as) ma düşman oldu  ondan sonra Hak teala hazretleri havva'yı yarattı ve hazreti Adem'e eş etti.
      ikisinide cenabı Hak Cennete koydu ve <<yiyiniz içiniz ancak şu ağaca yaklaşmayınız>> buyurdu.
      şeytan ise bir yolunu bularak Cennete girdi ve Adem (as) ile havva'nın yanına giderek onlara vesvese verdi; <<Rabbiniz sizi o ağaçtan niçin men'etti biliyormusunuz? eğer siz ondan yerseniz artık sizin için ölüm olmaz; ebedi Cennette kalırsınız>> ,diyerek önce havva'yı ve onun vasıtasıyla da Adem(as)i aldatıp ikisinide o ağacın meyvesinden yedirdi.
     bunun üzerine Allah Teala hazretleri ikisinide Cennetten çıkardı ve yeryüzüne indirdi Adem (as) hindistan tarafına ve havva da cidde ye düştü
      Adem(as) çok ağladı ve Cenab-ı Hakk'a yalvardı.  sonunda Cenab-ı Hak onun
tövbesini kabul buyurdu ve ona <<mekke tarafına git>> diye vahiy gönderdi Adem (as) de oraya gidip havva ile buluştu ondan sonra bütün insanlar onlardan türedi ve nice kavimler ve sınıf sınıf insanlar türedi. şeytan da Adem (as) in evlatlarını ve torunlarını azdırmak ile meşgul oldu.
      hazreti Adem'in vefatından sonra peygamberlik <<Şit>> (as) e geçti ve Cenab-ı Hak'tan ona elli sahife indi



0 yorum to “adem (as) kıssası”

Yorum Gönder